Vi följer alltid Svenska kennelklubbens regler och riktlinjer rörande avel, uppfödning och försäljning av valpar. 
Hos oss får valparna en lugn och trygg start, vi följer valparnas utveckling och låter dom få utforska världen utanför valplådan från ca 4 veckor, först då tar vi emot besök av valpintressenter. För oss är det av högsta vikt att "rätt valp hamnar hos rätt familj" och med detta menar vi att vi tillsammans med köparen väljer ut den valp som passar bäst utifrån erfarenheter, personlighet, mål med hunden o.s.v!

Vi utfodrar våra valpar med REAL färskfoder, vilket vi är väldigt nöjda med. Stabila magar, bra aptit, minimal avföring och starka fina kroppar. Detta foder ser vi gärna att ni som väljer att köpa valp av oss fortsätter att ge fram till cirka 6 månader, därefter ger ni ett foder för vuxna. Vi utfodrar alla våra vuxna hundar med FODAX färskfoder sedan 2006 - färskfoder är det i särklass bästa en hund, oavsett tid i livet kan äta. 

Valparna bor med oss fram till 8-10 veckor och vid flytt är dom registrerade i SKK, avmaskade 4 ggr med Welpan, besiktade av veterinär och detta intyg är ej äldre än 7 dagar vid leverans, vaccinerade, chip-märkta och doldafel försäkrade i 3 år hos IF. Vi tar alltid en handpeng som motsvarar 15% av den totala köpesumman vid bokning av valp - resterande betalas när valpen hämtas, kontant, Swish eller med en banköverföring. Vi hjälper er gärna att teckna en försäkring på valpen hos IF samma dag som valpen hämtas. 
Med en djurvårdarutbildning i grunden och med över 20 års erfarenhet av hundar och träning hoppas jag kunna bidra med stöd och hjälp under hundens liv, att ha en god kontakt är självklart för oss och vi är väldigt angelägna att få  följa valpens utveckling och vi finns tillgängliga att svara på era frågor och funderingar via mail, sms eller ett telefonsamtal, tveka aldrig att höra av er, ingen fråga är för dum!

Vad har vi för krav för att få köpa valp av oss kanske du undrar?
De grundläggande kraven som vi har är att hunden skall ha en bra och näringsrik utfodring, god omvårdnad rörande motion, pälsvård och dressyr. Att du som hundägare tar ansvar att uppsöka en kunnig veterinär om din hund blir sjuk och att hunden skall vara försäkrad och vaccinerad enligt de rekommendationer som finns. 
Att meritera sin Gråhund på jaktprov och utställning ser vi som en självklarhet om du väljer att köpa en hund från oss, men är inte adet som är vgörande till vem som vi säljer valp till - för oss ska det kännas *rätt* på alla plan kring motion, dressyr, hundens omvårdnad, att den får vara en del i familjen och att man anpassar träning m.m efter individen, hunden skall vara mogen - både mentalt och fysiskt för sin uppgift!
Vid köp av Golden Retriever och Gråhund KRÄVER vi att hunden skall höft och armbågsledsröntgas mellan 15-24 månader hos Söderköpings Djurklinik Artrokliniken hos Krister Julinder som är i särklass den bästa avläsaren i Sverige med en spetskompetens utöver det vanliga - läs mer på deras hemsida www.animalartroclinic.se 

Känner ni er redo för en ny familjemedlem att älska?
Tveka inte att höra av er till oss.

Magdalena Ström Eriksson
Olov Nilsson
Edsbyn, Hälsingland.